Fortellingen om 'Tre Kors' har sin opprinnelse fra den norske forbudstiden i 1916–1926. Siden brennevin kun var tilgjengelig for medisinske formål, erstattet den unge Thomas Bache-Gabrielsen smart de tre eksisterende stjernene (tidligere VS-navn) på konjakk-etiketten med tre kors (på norsk: Tre Kors). Denne blandingen kombinerer styrken fra de yngste 'eaux-de-vie' med de første dråpene av en mer moden konjakk. Tre Kors er blandet av 25% Grande Champagne og Petite Champagne, samt 75% Fins Bois-konjakk. Den er lagret på fat i minimum 2 år. Dyp ravfarge. Livlig, ungdommelig duft preget av frukt og med noe av karakteren til ung Grande Champagne. Myk, avrundet smak, men en relativt lett, fruktig avslutning. Dette er historien om forbudstiden og norsk oppfinnsomhet. I perioden 1916–1926 var salget av brennevin forbudt. Brennevin kunne fortsatt skaffes på resept, men aldri før har en nasjon vært så syk. Konjakk var kun tilgjengelig for 'medisinske formål', og unge Bache-Gabrielsen var rask til å handle. De tre eksisterende stjernene på konjakk-etiketten (VS) ble erstattet med tre kors. Til denne dag forblir denne konjakken den mest populære. En ung og relativt enkel VS, hovedsakelig basert på Fins Bois. Skaff den enkelt gjennom skattefri klikk-og-hent.